IPB

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )


Роллеров в Чате: 0 [Войти]

> Пластикова тара - ШКІДЛИВА для здоров'я.
Iceberg
Сообщение #1


RSG Team

Британські вчені прийшли до висновку, що небезпечною для здоров'я може не тільки їжа, але й її упаковка. Так, при виробництві пластикових пляшок для мінералки використовуються матеріали, які можуть стати причиною серйозних захворювань, у тому числі раку.

Жертвами пляшок-вбивць найчастіше стають чоловіки - на першому місці серед відзначених дослідниками хвороб виявився рак простати.

Найстрашніше у відкритті британських дослідників - це висновком про те, що дія отруйної упаковки може початися ще в утробном стані. Якщо вагітна жінка пила воду з пляшок, до складу яких входив, наприклад, бісфенол А, то ймовірність того, що згодом у її сина разовьется рак простати, буде достатньо велика.

Британці провели безліч експериментів на вагітних самках миші - їм вводилися різні дози бісфенола А. Результат виявився жихливим - у всіх мишенят (самців) були виявлені патологічні зміни простати.

Поки бізнесмени ігнорують доводи учених за приблизними підрахунками, в світі в рік проводиться близько 2,8 млн тонн бісфенола, що використовується для виготовлення харчових упаковок. Причому до недавнього часу по всьому світу в отруйних пляшечках і дитяче харчування. А між тим, число людей, які захворіли на рак простати, продовжує зростати, причому цифра хворих збільшується загрозливими темпами. В той же Великобританії, за останніми даними, середнє число хворих раком простати в рік складає 27 тисяч чоловік, а вмирає щорічно близько 10 тисяч.

Бісфенол А використовується при виготовленні пластмас, якими покриваються внутрішні поверхні консервних банок для продуктів харчування, і при виготовленні тари, що використовується в косметичній та продуктової промисловості. За приблизними підрахунками, щороку в усьому світі для упаковки харчових продуктів та напоїв виробляється 2,8 мільйона тонн бісфенола.

Відомо, що феноли надають виражене подразнювальні дію і добре всмоктуються у кров, що може призвести до загальної інтоксикації організму. Також нещодавно було встановлено, що при багаторазовому використанні чи частому миття тари бісфенол А в пластикових пляшках максимально активізується.
Навіть найнезначніші концентрації цієї речовини (наприклад, в напоях, розлиті в пластикові пляшки) можуть негативно вплинути на репродуктивну функцію, і викликати відхилення у розвитку у майбутніх дітей, включаючи синдром Дауна. Пластикові пляшечки для дитячого харчування теж містять цю речовину. Шкідливий вплив бісфенола А вже підтверджено на лабораторних тваринах.
Деякі країни, наприклад Великобританія, вже відмовилися від бісфенола. Комітет Європейського союзу з харчової безпеки в 2002 році зменшив максимально допустимий вміст бісфенола А в продуктах харчування в 5 разів. Однак влада США поки займають іншу позицію. Правда, в даний час використання бісфенола вже виключено з виробництва синтетичних матеріалів, що використовуються в промисловості дитячого харчування в Калі.

Вживання питної води з пластикових пляшок може викликати депресію і завдати серйозну шкоду здоров'ю людини.



Пластикові дитячі пляшки і контейнери - небезпечні!
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «

Використання пластикових контейнерів для їжі, банок і пляшок для дитячого харчування може серйозно нашкодити здоров`ю людини і викликати смертельно небезпечні захворювання.

Всі ці місткості містять бісфенол А (BPA) – шкідливу хімічну сполуку, яка виділяється з пластика при багатократному використанні або частому митті тари. Бісфенол А широко застосовується при випуску компакт-дисків, деталей автомобілів, при виготовленні покриттів, клеїв і конструкційних матеріалів, які замінюють метал, скло, деревину. Зокрема бісфенол А використовується при виготовленні пластмас, якими покриваються внутрішні поверхні консервних банок для продуктів харчування, і при виготовленні тари, використовуваної в косметичній і продуктовій промисловості.

Встановлено, що високий вміст бісфенолу А в сечі підвищує ризик розвитку раку грудей, серцевих захворювань, діабету і хвороб печінки. Крім того, навіть незначні концентрації цієї речовини (наприклад, в напоях, розлитих в пластикові пляшки) можуть негативно вплинути на репродуктивну функцію, і викликати відхилення в розвитку у майбутніх дітей, аж до синдрома Дауна. Шкідливий вплив бісфенолу А вже підтверджено на лабораторних тваринах.

http://health.unian.net/ukr/detail/206408


Як і чому пластикова упаковка завдає шкоди здоров`ю
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «

Американські вчені, спирабчись на результати проведеного ними дослідження, стверджують, що запаковані в пластик харчові продукти можуть завдавати шкоди здоров`ю людей, що вживають їх.

Зокрема, експерти упевнені, що в першу чергу можуть спостерігатися різні порушення в обміні речовин.

Так, серія проведених на тваринних експериментів показала, що основний компонент пластику – бісфенол А (BPA), приводить до зменшення вироблення сперми у самців, одночасно прискорюючи процес статевого дозрівання у самок.

Крім того, фахівцями було виявлено, що у 92 відсотків людей, вибраних абсолютно випадковим чином, спостерігається підвищена концентрація бісфенолу А в організмі. Мало того, ця концентрація виявилася істотно вищою за ту, при якій у піддослідних тварин спостерігалися гормональні порушення.

Не дивлячись на ту обставину, що сьогодні безліч фахівців голосно говорить про нову небезпеку для здоров`я людини, виробники упаковки для харчової продукції як і раніше не вживають ніяких заходів для усунення бісфенолу А з складу продукції, що випускається ними. Як показують приблизні статистичні дані, в даний час в світі щорічного виробляється близько 2,8 мільйонів тонн бісфенолу, який все ще використовується для виготовлення упаковки харчових продуктів.

Одночасно з цим у всьому світі продовжує рости кількість представників сильної статі, у яких діагностується таке важке захворювання як рак простати, причому експерти констатують, що цей показник збільшується просто загрозливими темпами. Що ж до жіночої частини населення планети, то для неї бісфенол А також небезпечний. Його наявність в організмі жінки може провокувати розвиток онкологічних пухлин грудей. Як бачимо, в сьогоднішньому світі навіть посуд і упаковка їжі вносить свій внесок до списку численних чинників ризику.

Варто відзначити, що, не дивлячись на попередження багатьох експертів, в 2007 році відомство Євросоюзу по гарантії чистоти харчових продуктів ухвалило рішення змінити у бік збільшення гранично допустиме споживання BPA людиною, яке тепер складає до 50 мкг на 1 кг ваги тіла. Зміна норм торкнулася також і немовлят, для яких допустима доза була збільшена на третину і тепер складає 13 мкг на кожен кілограм.

Нагадаємо, що пластик є особливим органічним матеріалом, основою якого є синтетичні або природні високомолекулярні з`єднання, що називаються полімерами. Пластик на основі синтетичних полімерів одержав сьогодні виключно широке застосування в сучасному житті практично кожної людини. Такі матеріали здатні формуватися під впливом нагрівання і тиску, зберігаючи одержану форму після охолоджування або затвердіння.

Як вже мовилося вище, основним компонентом пластика є бісфенол А (BPA). Ця речовина присутня у складі матеріалу пластикових упаковок, призначених для зберігання харчових продуктів, включаючи і пластикові пляшки для дітей.

Фахівці рекомендують по можливості уникати модних продуктів, упакованих в яскравий пластик, а посуд для приготування їжі купувати тільки в магазинах, що заслуговують на довіру де на будь-якому товару може бути наданий сертифікат якості.

http://health.unian.net/ukr/detail/190836


--------------------
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «
Отличительная черта киевских роллеров то что они на всё ложат ...
Перейти в начало страницы
+Цитировать сообщение
Поблагодарили либо согласились (3):
 
Начать новую тему
Ответов
Iceberg
Сообщение #2


RSG Team

2 Likrant
Продолжим в привате


--------------------
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «
Отличительная черта киевских роллеров то что они на всё ложат ...
Перейти в начало страницы
+Цитировать сообщение

Сообщений в этой теме


Ответить в данную темуНачать новую тему
2 чел. читают эту тему (гостей: 2, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 



RSS Текстовая версия Сейчас: 15.6.2024, 15:20